Tak v tomhle článku tady na stránkách Podnikatel cz. je opravdu 31.7. : " Řada žádostí v daňovém řízení je zpoplatněna. U jakých je teď poplatek prominut? "
Teď už tomu nerozumím vůbec.
Pokyn GFŘ D-44; vyšel ve Finančním zpravodaji 4/2020 dostupném na webu Ministerstva financí v sekci „Legislativa“. Tam se vše dočtete.
Pokud podate Přiznání k dani z příjmu fyzických osob za rok 2019 nyní a měla jste ho podat v termínu do 1.4.2020, tak bude podané pozdě - ale díky "generálnímu" pardonu ministryně financí nebudete za pozdní podání platit sankce.
Pokud někdo chtěl mít DAP 2019 podané v termínu a přitom to do 1.4.2020 nestíhal, tak měl zvážit podání žádosti o prodloužení lhůty pro podání daňového přiznání.
Posunutí termínu pro podání DAP a prominutí sankci za pozdní podání DAP jsou dvě rozdílné věci.
Přečetla jsem si Fin.zpravodaj a můžete mi prosím potvrdit, že když jsem nepodala daňové přiznání a nezaplatila daň v termínu do 1.4. , tak musím do 31.7.podat žádost na FÚ dle § 259b a § 156? A potom to ještě sdělit na ČSSZ a VZP? Jsem z toho úplně zmatená. Za případnou odpověď moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2020 7:50
Dobrý den, dnes jsem se dočetla, že abych mohla podat Daňové přiznání za rok 2019 a zaplatit daň opožděně ( do 31.7) , tak jsem o to měla požádat FÚ písemně.
Předtím jsem to nikde nevyčetla. Je to pravda? To mám asi velký průšvih.