Učitelé přece kromě přímě pedagogické činnosti mají ještě jinou činnost. Musím uvést výši úvazku.
Taky učitel s úvazkem 40 hodin/ týden neučí plných 40 hodin, ale méně a zbytek dělá ostatní činnost.
A není v tom vazba na poměr mezi odpracovanými dny v týdnu a počet pracovních dní v týdnu? Mně v tomhle případě asi taky mate to, že se "motaj" sudý a lichý týdny. Když vezmu jiný jednodušší případ - učitel, jehož PP trvá celý kalendářní rok a pracuje každý týden 3 dny v týdnu = 40 dní roční nárok
3/5*40=24 dnů
Je to tak? Chtěla bych poznat ten princip, protože doposud jsem pracovala ve výrobní firmě, a tam byla 1 směna - po a pá 8 h denně.
U těch učitelů jsem tu dovolenou furt chtěla počítat jako počítám plat při zkráceném úvazku a to bylo asi úplně mimo.
No a pak by se mohlo stát, že nějaký učitel má tak maličký úvazek, že by neodpracoval ani 60 "směn" a tam by se šlo na dvanáctiny že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2020 10:13
Dobrý den, prosím o radu - nějak jsem se zasekla a nemůžu to vykoumat. Jsem v této sféře nováček, tak mi chybí zkušenosti.
Jsme střední škola a učiliště. Někteří učitelé mají takové zvláštní rozvrhy, takže s tím dost bojuju. Teď jsem se zasekla u učitelky, která učí v sudém týdnu v úterý a ve středu po 2 hodinách, v lichém týdnu v úterý 2 hodiny, ve středu a ve čtvrtek po 1 hodině.
Lámu si hlavu s jejím nárokem na dovolenou. Rozvrh mám zadaný dobře, program má ten nárok určitě dobře, ale chtěla jsem si ten nárok spočítat ručně (abych věděla) a nevím jak na to.
Moc prosím, můžete mi to vysvětlit? PP od 1.1. do 30.6. (pak nastupuje jinam, byla to ještě studentka a nastoupí na školu, která ji zajistí delší úvazek).
Kdyby měla plný úvazek, všechny dny v týdnu, tak mi to je jasné - nárok 40/12x6 odprac.měsíců, ale takhle si s tím nevím rady.
Poradíte mi?
Děkuji.