Taky jsem se s tím setkala u zaměstnankyně, která marodila druhý měsíc a šlo o zaslání "lístku na peníze", tzn. že nemoc trvá. Chtěla jsem si neschopenku stáhnout hned 4.5. a taky mi to vyhazovalo chybu. Na dotaz mi bylo sděleno, že neschopenku tam vidí, ale musím pár dní počkat , tzn. příště nebudu žádat hned následující den, ale např. za 2-3dny. Pak už to bylo bez problému.
Taky to nechápu, ale nic nenadělám. Bez neschopenky mzdu nedělám.
Člověk by si myslel, že elektronicky to půjde rychleji. Bohužel ne.
Zeptejte se zaměstnance jakou firmu má napsanou na neschopence, kterou dostal od lékaře - stalo se mi hned v lednu, že neschopenka byla vystavena na jinou firmu - zaměstnanec měl několik druhů činností u několika firem. A neschopenku chtěl jen pro tu naši, ale lékař se uklikl a napsal neschopenku na jinou firmu - opravilo se opravným hlášením lékaře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2020 11:53
Dobrý den,
prosím o radu. Prvně od 1.1.20 řešíme DPN. Zaměstnanec je uznán DPN od středy 27.5. Na Portálu ČSSZ jsme se přes datovku přihlásili, abychom si stáhli neschopenku, ale po zadání r.č. zaměstnance nám stále vybíhá hláška: U tohoto zaměstnance není evidována žádná dočasná pracovní neschopnost. Zaměstnanec již kontaktoval svého lékaře s dotazem, zda neschopenku opravdu odeslal a ten potvrdil řádné odeslání v den jejího vystavení. Na zákaznické lince ČSSZ mi bylo sděleno, že neschopenka by se v systému měla objevit hned a nedokázali mi odpovědět, proč tomu tak není.
Setkal jste se někdo s podobným problémem? Pokud se mi nepodaří během příštího týdne problém vyřešit, mohu zadat neschopnost do účetního programu ručně? Potřebuji udělat výplaty. Zaměstnance mi zašle sken papírové podoby, kterou dostal.
Děkuji
JIv