no já si teda nedovedu představit společnost, natož státní podnik, kde by ředitel nesouhlasil s HO a jeho podřízený ho přitom mohl povolit.
Zřejmě pro ně nejste nepostradatelný. Podmínky práce určuje zaměstnavatel a vy buď přijmete nebo ne. Můžete si najít místo jinde, kde vašim požadavkům vyhoví. Oni to mají zřejmě nastaveno jinak . Práce je vždy otázkou nabídky a poptávky. Stejně tak jako zaměstnavatel nemá žádnou páku vás udržet v práci, pokud dáte výpověď, vy nemáte možnost jak ho donutit, aby vám schválil HO.
O tom, jestli pro ně jsem nebo nejsem postradatelný by se dalo polemizovat sice se tak nechovaní, ale jakmile si vezmu dovolenou nebo tam pár dní nejsem tak ostatní kolegové nemohou skoro nic dělat a okamžitě se zhroutí svět, protože práci co mám na starost nikdo jiný neumí... :/ Jak jsem psal předtím, tak žádnému z vedoucích nejde o zaměstnance...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 6. 2020 8:24
Dobrý den, potřeboval bych od vás pomoc s dohodnutím home office v práci pro státní podnik.
Jde o to, že díky koronaviru jsem si uvědomil, že dojíždět do práce každý den 2+ hodiny není zrovna moc dobře strávený čas, a navíc prací z domova není nijak ovlivněna moje pracovní výkonnost.
Bohužel jsem narazil na problém s mým vedoucím, který se vůbec nestará o své podřízené a nějaká pracovní pohoda nebo spokojenost zaměstnanců jde také úplně mimo něj, ohledně práce z domova jsem kontaktoval svého vedoucího, který dle jeho slov je malý pán a nechal mě se obrátit na státního tajemníka, který mě přehodil na personální, kde mi oznámili, že vše je v moci mého vedoucího. Díky lidem z personální jsem se dozvěděl, že žádost o HO nemusí být podpořena zprávou od doktora nebo něčím podobným a na ministerstvu je spousta lidí pracující z HO a je úplně jedno, zdali jsou starší mladší nebo mají nějaké specifické důvody, ale důležité je to, že na většině oddělení mají HO všichni co si o něj požádají navíc všechna má práce probíhá na PC tudíž mi tato žádost nepřijde jako něco výjimečného.
Moje žádost o HO byla zamítnuta ředitelkou, se kterou sice moc dobře nevycházím, ale ona již není má vedoucí a ten kdo o tom měl rozhodovat je můj stávají vedoucí. Mé zamítnutí paní ředitelka nepodpořila vůbec ničím a k věci jsem se nemohl ani vyjádřit jediné co se stalo, je že si mě paní ředitelka zavolala k sobě a zde na mě několik minut ječela, že jsem se asi zbláznil za celou dobu mě nepustila ke slovu i když jsem se snažil a jakmile se vykřičela tak de facto utekla.
Mohli byste mi prosím pomoci se sestavením žádost, kterou by moje milá paní ředitelka neodmítla? Děkuji
Přeji hezký den