Jedná se o ,,údaje o subjektech DPH,, kde je účet zveřejněný. Jsme obě strany plátce DPH.
Sdělit správci daně - ale to ještě neznamená, že má plátce DPH povinnost .z.v.e.ř.e.j.n.i.t. bankovní účet. Přečtěte si ten § 96 ZDPH, na který jste dala odkaz, pozorně.
ZDP § 96 Povinný registrační údaj
(1) V přihlášce k registraci plátce je osoba povinná k dani povinna uvést také čísla všech svých účtů u poskytovatelů platebních služeb, pokud jsou používány pro ekonomickou činnost.
(2) Osoba povinná k dani je oprávněna určit, která čísla účtů podle odstavce 1 budou zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup.
Takže dle bodu 2) může mít účtů kolik chce ,ale určí třeba jenom jeden,který chce zveřejnit.
Mě právě zarazil ten účet fyz.osoby,když faktura byla na a.s. ,ale nechám to tedy být.
My máme fakturu zaplacenou a DPH jsme FU odvedli. Já měla strach, aby z toho nebyl problém u FU,že to je platba z nezveřejněného účtu.
Také nemusí určit vůbec žádný účet ke zveřejnění.
Co se DPH týká, tak může být dodavateli zcela jedno, z jakého svého bankovního účtu odběratel svůj dluh zaplatí. Zda ze "zveřejněného", nebo nezveřejněného.
Nejste příjemce zdanitelného plnění, nemusíte v tomto případě řešit § 109 ZDPH.
Co bych možná řešila, to je příjem peněžních prostředků z účtu, u kterého je jako "majitel" uvedena jiná osoba, než která dluží. Ne ale Vámi navrhovaným způsobem (vrácením peněz a požadavkem na nové zaplacení). Ale taktním dotazem směřovaným odběrateli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 6. 2020 13:10
Dnes mi přišla úhrada faktury z jiného účtu než mají zveřejněný,částka a var.symbol souhlasí. Mohu ponechat,nebo vrátit na ten jiný účet a požadovat úhradu ze zveřejněného účtu, je to prvním případ a nevím jak postupovat. Moc Děkuji.