Kompenzační bonus pro s.r.o.

• 12. 6. 2020 7:10

Požádal jsem o kompenzační bonus pro s.r.o.(jednatel) a byl jsem v roce 2019 nemocný a obrat byl 0,-Kč.V roce 2020 za leden a únor jsem měl obrat více jak 180000,-Kč a NÁROK NEMÁM .Nárok mají jen nová s.r.o.( daňové přiznání jsem podal již v únoru.....?!! ,kdybych počkal....? ).Nemoc si nevybírá a být poctivý a podat včas přiznání je blbost!
    Možná se to někomu také stalo.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2020 7:27

xy (neregistrovaný)

už od roku 2010 máte obrat nula nula nic. tak s čím jste chtěl počkat? jako zfalšovat přiznání na vymyšlený obrat? buďte rád, že konečně po deseti letech se vám firma začla hýbat.

• 12. 6. 2020 11:23

. (neregistrovaný)

OT. - a ať mně admin třeba vyřadí z diskutujících

Pro diskutujícího mirek.rezler@sez­nam.cz

1) neměl jste vůbec žádat, protože jako společník Vaší společnosti / a to jsem si musela vyhledat na justice.cz - že jste společník /
      * nemůže být společník společnosti s ručením omezeným, jejíž obrat podle § 1d odst. 2 zákona o účetnictví za skončené zdaňovací období daně z příjmů právnických osob bezprostředně předcházející bonusovému období nepřekročil částku 180000 Kč, anebo která předpokládá, že její obrat podle § 1d odst. 2 zákona o účetnictví za první dosud neskončené zdaňovací období daně z příjmů právnických osob, po jehož celou délku tato společnost vykonává činnost, nepřekročí částku 180000 Kč, ..

2) na co si stěžujete?
      Že v roce 2018 firma neměla výnosy / obrat nula / reps. pouze náklady ?
      Že v roce 2019 firma neměla výnosy / obrat nula?
      Prostě podmínky zákona o KB jsou dané, nic s nimi neuděláte.

3) Viz.odpověď xy - tak na ni nezapomeňte až budete zpracovávat účetní závěrku za rok 2020. Předpokládám, že tam budou ty výnosy za leden a únor 2020 zanesené. Protože nic co se pronese na netu, není tajné. ...

4) Ne, mým klientům - byť byli v podobné situaci jako Vy - se to nestalo. Obrat 2019 nula = žádná žádost o KB.

• 12. 6. 2020 11:53

xy (neregistrovaný)

no ono je vůbec zajímavé, z čeho takoví lidé žijí, když nejsou zaměstnaní, nejsou osvč, mají jen sro, které je od roku 2010 prázdnou schránkou. hodně jich teď najednou obživlo, většinou rychle podají ztrátu s obratem lehce přes 180000. adepti na kontrolu :-)
      ale aby si někdo takhle ještě stěžoval, jak je to nespravedlivé, místo aby jásal, že se mu konečně začalo dařit, to je teda síla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).