Sleva na dani na poplatníka

• (neregistrovaný)

12. 6. 2020 13:34

Dobrý den, prosím o radu. Byla jsem zaměstnána u jednoho zaměstnavatele, kde jsem měla podepsané prohlášení poplatníka na slevu na dani. K tomu jsem měla od měsíce února podepsanou pracovní smlouvu u druhého zaměstnavatele na poloviční úvazek 4 hodiny denně. U tohoto druhého zaměstnavatele jsem neměla podepsané prohlášení k dani. První zaměstnavatel nás v souvislosti s koronavirovou krizí k 30.4.2020 propustil, takže jsem si u druhého zaměstnavatele nechala zvednout pracovní úvazek a od května podepsala prohlášení k dani. Prohlášení jsem podepsala 9.5.2020, současně s ním jsem doložila potvrzení, že u původního zaměstnavatele jsem slevu na dani uplatňovala do dubna 2020 a že došlo k rozvázání pracovního poměru. Druhý zaměstnavatel mi přesto slevu poplatníka na dani za květen nedal, a zdůvodnil to tím, že jsem prohlášení k dani podepsala až 9.5.2020 a že mi slevu dá až od června. Je to správně? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2020 15:06

Lenik1 (neregistrovaný)

Děkuji. Přišlo mi to trošku nelogické, když mám potvrzení, že jsem slevu na dani uplatňovala naposledy za měsíc duben 2020, proč na ni za květen nemám nárok. K jakému datu jsem tedy měla podepsat daňové prohlášení, aby mohla být uplatněna sleva již za měsíc květen?

• 13. 6. 2020 23:13

Kara1 (neregistrovaný)

Před květnem, třeba koncem dubna. S tím, že platí od května.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).