Jestliže jsou všechny 3 přednostní, máte je seřazené podle data doručení prvnímu plátci a ta, o které mluvíte, je 3. v pořadí, tak stejně zatím není srážena, dokud nebudou dosrážené ty dvě před ní. Takže, pokud k té první a druhé nemáte info, že byste neměli uplatňovat celou nezabavitelnou částku, bych zatím srážela s uplatněním celé nezabavitelné částky a až bude ta první i druhá dosrážená a bude na řadě ta třetí, pak bych se začala řídit tím, co exekutor stanovil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 6. 2020 10:09
Dobrý den,
prosím dokážete mi někdo poradit se situací:
Zaměstnanec má 3 přednostní exekuce, na tu třetí v pořadí přišlo usnesení, že jsme až druhý plátce a máme srážet bez odečtení základní nezabavitelné částky.
A já tápu, jak to mám udělat, jestli začít srážet bez omezení a dodržet pořadí, tedy srážet bez omezení i na exe ke které toto vyjádření nemám? Na Ex.úř. mi řekli, že se to týká jen jejich exekuce a když mi od ex.s lepším pořadím nepřijde vyjádření, že máme srážet bez omezení, tak to na tu exe neplatí.
Popř. když mě odkážete, kde to vyčíst, budu velice vděčná.
Děkuji