Nemůže jen tak hlídat dítě a mít za to náhradu mzdy. Musí si nechat vystavit ošetřování od lékaře, z důvodu, že osoba, která se jinak o dítě stará onemocněla. Což opravdu nevím, zda mu lékař napíše. Jinak dovolenou, nadpracovat., neplacené volno. Chtějte po něm, ať vám doloží zákonem a §, podle kterého by měl mít nárok.
Ale ta dovolená tam byla psaná jako jedna z možností, ne ? Někdy zaměstnanec raději čerpá dovolenou, než být ten den bez peněz.
musí s bolestí k zubaři... tak pokud to bylo akutní, tak už snad byla, ne? pohotovosti ještě snad jsou, většina zubařů pak má pro akutní neobjednané případy taky určité, většinou brzké ranní hodiny. a určitě se dá objednat/jít k zubaři i mimo jeho pracovní bodu, když už předem ví, že půjde "akutně někdy" k zubaři.
OT. ani v Praze Vás teď nesmí bolet zuby. Ještě v červnu někteří zubaři "akutní" bolesti posílali na pohotovost do centra města a tam čekání od 7 hodin ráno do odpoledních hodin. Info z blízkého okolí.
Ale na čerpání řádné dovolené bych to neviděla. Ne pokud se zaměstnavatel dopředu (problém je v tom dopředu, ne to řešit při zpracování mezd) nedohodl se zaměstnancem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 7. 2020 14:39
Dobrý den, poraďte, manželka našeho zaměstnance musí s bolestí k zubaři a on musí pohlídat dítě. Chce zůstat celý den doma, neví, jak dlouho bude manželka u zubaře, protože není objednaná. Já mu říkám na nezbytně nutnou dobu, ale on mi tvrdí, že to může být celý den. Co mi má doložit jako omluvenku. Děkuji za reakci.