Než tady začnu něco přičítat, odčítat a dělit, chtěla bych vás upozornit, že přesčas jsou hodiny, které vám zaměstnavatel nařídí odpracovat mimo pracovní dobu a o čerpání dovolené taky rozhoduje zaměstnavatel.
Vaše excelová tabulka je hezká zábava. Zaměstnavateli je pravděpodobně dost ukradená.
přesčasový hodiny jsem si ještě žádný od novýho roku nevybral a mám jich proplacených nějakých 73 hodin od začátku roku, sice jsem měl už hodně možností, si nějaký ty přesčasový hodiny vybrat, ale zůstal jsem až do konce směny, protože když tam musím být přesčas, tak proč by mi ty hodiny neproplatili, když tam musím být
dovolenou řeším vždycky na konce roku, minulý rok, jsem to tak měl, že jsem byl celý prosinec byl doma, dovolenou si nikdy neplánuju proč taky
No, a ptáte se na to, zda půlden dovolené u 7,75 hodinové směny činí 4 nebo 3,75 h? 3,75.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 7. 2020 12:32
Dobrý den,
udělal jsem si v exelu, přehled odpracovaných hodin, kde jsem si vytvořil, že si to můžu dorovnat dovolenou.
Těsně než si to dorovnám, tak mám mínus u přesčasu, pak když si to dorovnám celým dnem, tak se mi automaticky přičte 7,75 h do přesčasu mínus ty hodiny, který mi chyběli odpracovat, výsledkem pak je že jsem v plusu.
PŘ. - příchod 13,50 h odchod 20,00 h, načte se mi i automaticky přestávka 0,50 h, u přesčasu mi to napíše -1,75 h, že mi chybí do konce směny a pak je to na mě, zda to chci dorovnat buď půl dne nebo celým dnem, pokud dorovnám půl dnem, tak jsem 2 hodiny v plusu, když si to dorovnám celým dnem, tak jsem 6 hodin v plusu a u toho půl dne, to nevím, jak přičíst buď 3,75 h nebo 4 h.
Spíše taky záleží, jestli v ten daný měsíc, budu mít i přesčasové hodiny nebo nebudu, pokud nebudu, tak jediná možnost je, že si to dorovnám dovolenou, aby jsem tak nešel do dalšího měsíce s dluhem.