já uplatńuji, pokud mají pracovní smlouvy a jsou přihlášeny na 1 nikoliv pod S bez ohledu na podpisy. Na ČSSZ ani na MPSV se o tom nic nepíše, že by nešlo uplatnit. A program ani s takovou variantou nepočítá... pokud je pracovní poměr, tak mi ho nedovolí vyloučit, pokud jsou podmínky splněny.
Dobrý den , já bych si dala pozor na ty podpisy. Tohle je z ÚP
Členové statutárního orgánu zaměstnavatele / Jednatelé
V rámci Programu Antivirus nelze příspěvek poskytnout na zaměstnance, který je zároveň jednatelem společnosti či členem statutárního orgánu zaměstnavatele, jestliže pracovní smlouva byla podepsána stejnou fyzickou osobu jak na straně zaměstnavatele, tak zaměstnance.
Ministerstvo práce a sociálních věcí pro účely poskytování příspěvků aktivní politiky zaměstnanosti, tj. také příspěvku z programu Antivirus, nepřihlíží k pracovní smlouvě, která by byla podepsána stejnou osobou na jedné straně jakožto zaměstnavatelem a na druhé straně jakožto zaměstnancem, a to z důvodu rozdílnosti zájmů obou stran. Pro účely zaměstnanosti se taková osoba nepovažuje za zaměstnance v pracovním poměru.
Pěkný den.
Oba jednatele mají normální pracovní smlouvu na činnost ( ne na výkon funkce jednatele) jen první jednatel má pracovní smlouvu podepsán sám sebou, druhý má podpis od druhého jednatele. V pokynech Antivirus C, není blíže vysvětleno, jestli je možný nárok snížení odvodu v obou těchto pripadech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2020 8:39
Snížení odvodu za zaměstnavatele. Priklad č. 1 první jednatel normální pracovní smlouva na činnost (ne na funkci jednatele) podepsaná sám sebou) příklad č. 2 druhý jednatel normální pracovní smlouva na činnost podepsaná prvnim jednatelem. Dotaz prosím zní je možnost snížení u obou jednatelů nebo jen u druhého? Ostatní podmínky splněny. Děkuji