My nemůžeme vědět, zda máte nárok, to si musíte v interních směrnicích/kolektivní smlouvě/pracovní smlouvě nastudovat sama. Počkal bych a viděl. Zákoník práce § 331 Vrácení neprávem vyplacených částek může zaměstnavatel na zaměstnanci požadovat, jen jestliže zaměstnanec věděl nebo musel z okolností předpokládat, že jde o částky nesprávně určené nebo omylem vyplacené, a to do 3 let ode dne jejich výplaty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 7. 2020 13:05
Dobrý den,
jsem na druhé rodičovské dovolené a nečekaně mi přišli na účet peníze od mého zaměstnavatele. Nevěděla jsem proč, tak jsem tam zavolala a nic konkrétního mi nezdělili, jenom, že se mi ještě ozvou. Pak mi volala nějaká paní, zřejmě paní účetní, že je to bonus za 10 let ve firmě a že jsem na rodičovské dovolené, tak mám peníze vrátit zpět na účet. To neudělám, dokud mně nepožádají oficiálně, ať mám něco v ruce, aby to pak nechtěli posílat opakovaně,...
Chci se ale zeptat, mám na ten bonus nárok nebo nikoliv, když jsem na rodičovské dovolené?
Děkuji za odpověď.
Hezký den.