Dobrý den,
děkuji za reakci, já právě upřesňuji ty jejich chytré rady:
https://www.cssz.cz/web/cz/-/prehled-o-pojistnem-pouze-elektronicky-opatreni-na-podporu-zamestnavatelu-a-dalsi-souvisejici-zmeny
citace:
"Protože řada zaměstnavatelů nepatří k zaměstnavatelům, kteří mohou snížení vyměřovacího základu zaměstnavatele uplatnit, popř. nesplní podmínky pro jeho uplatnění, bude ČSSZ elektronicky přijímat také dosavadní podobu přehledu (datové věty PVPOJ)."
doplňuji:
" s výjimkou případu, kdy bude vyměřovací základ nulový, pak je třeba použít spešl přehled. Jinak se podáním nebudeme zabývat."
ř. 3 označíte né a pak všude napíšete 0
a před odesláním je dole kolonka, která Vám vše zkontroluje a můžete poslat dál
Podle povídání na stránkách ČSSZ lze podávat i "staré" přehledy v případě, kdy zaměstnavatel neuplatňuje snížení vyměřovacího základu zaměstnavatele.
Pro zkoušku jsem načetla data za červen 2020 do "starého" přehledu na sPortálu ČSSZ a zadala pokyn Zkontrolovat data. Výsledky kontroly dat: Vaše podání neobsahuje žádné chyby. Buď jim tedy nefungují na ePortálu kontroly, nebo to mohla být ještě jiná chyba v podání Přehledu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 7. 2020 12:41
Zdravím, vkládám pro informaci. Podal jsem přehled SP zaměstnavatele za 6/2020 na "normálním" formuláři -bez prominutí. Kvůli nemoci byl nulový. ČSSZ mi e-podání vyhodila, přitom ostatní podání bez problémů prošla (normální formulář bez prominutí, spešl formulář s prominutím).
Podle mého názoru vadí nulový základ zaměstnavatele, tj. nulový přehled je potřeba podávat na spešl formuláři 6-8/2020.