dobrý den,
děkuji, paní z firmy chce vědět přesné začlenění, to že výměna vodovodních baterií je v PDP jsem našla "II. Přehled nejčastějších dotazů veřejnosti k aplikaci přenesení daňové povinnosti u stavebních prací podle § 92e zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty" kdysi dávno asi na stránkách FÚ. Hledala jsem přesné začlení a našla jsem 43.22.11 instalace pevného sanitárního vybavení (sanitární keramika), je to prosím ono? Jejich paní účetní řekla, že fakturu neopraví, pokud ji nenapíšeme přesné začlenění, protože musí být krytí vůči FÚ. Jestliže faktura má být v PDP a oni ji neopraví, pak oni odvednou daň (pro ně dobré), ale na druhou stranu my ne (pro nás špatné), děkuji moc za odpověď při dnešním horkém dni.
Oddíl - ….kdy se režim přenesení použije vždy....
instalace a oprava vodovodní baterie v budově - kod 43
https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dph/rezim-reverse-charge-v-prikladech-%E2%80%93-3-dil/
dobrý den,
děkuji moc, za odkaz, chápu je to v PDP, ale paní účetní stále trvá na přesném kodu, jinak fakturu neopraví. Když fakturu neopraví, co můžu dělat? Zaplatili jsme zálohu, peníze mají, vše již proběhlo. když ji napiší ten kod 43.22.11, budete to správně? děkuji za vyši trpělivost
děkuji za radu, když jsem o tom přemýšlela, co může dělat odběratel, když dodavatel nechce opravit do PDP, pak jen odběratel bude v případě FU postižen? Připadne mi to nefér. Nevíte prosím, kde je to uvedeno, že by měl začlenit dodavatel? Ohledně zálohy, zaplatila se beze mě, protože jsem v práci už nebyla. Zálohu jsme zaplatili vč. DPH (na faktuře to není uvedeno), poznala jsem to podle konečné faktury, která byla na Okč. Vypadá to takto:
zaplacená záloha 314/221 24 200- vystavili nám zál. fakturu vč. DPH
opravená faktura by měla být 20 000 5../321
4200 343/343
20 000 321/314
protože od nich budeme ještě brát baterie, tak bych jim 4 200kč nevracela
další záloha by měla být jen "základ daně 25000" - 4200 = 20 800Kč
konečná faktura 25 000 5/321
5 250 343/343
1.záloha 4200 321/314
2.záloha 20 800 321/314
účtu 343/343 jsem vyjádřila PDP, každý program to má jinak, takže jen takto stručně. Jsou moje domněnky správné? děkuji za vaše rady a trpělivost.
Když dodavatel nechce opravit fakturu, dá se mu "nezaplatit" , nebo pak vy si
nebudete dělat nárok na odpočet.
Nevím, kde je uvedeno, kdo má zatřídit, ale snad ten kdo vystavuje fakturu je za její správnost zodpovědný, přece se nebudu ptát odběratele při tisíci fakturách za měsíc,
jak ji mám vystavit.
Možná bych ve vašem případě tuto fakturu nechala už tak, pokud byla zaplacena záloha
a nekomplikovala si to s opravou na režim
dobrý den,
děkuji za vaše cenné rady, kdyby to jen šlo, dala bych vám velkou čokoládu :), jednou mi daňový poradce řekl (řešili jsme jiný reverche,), že by nám to pak fu dodanilo, toho se bojím. Doufám, že mě všichni poslechnou a že než něco dalšího zaplatíme, nebudeme to beze země a hurá akce, kdy včera bylo už pozdě. pořádně si zkontroluji zálohovou fakturu, konečnou fakturu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 7. 2020 5:41
přeji pěkné páteční ráno,
prosím o radu, dostala jsem fakturu, kdy nám dodavatel vyměnil vodovodní baterie resp. my jsme si je odmontovali, dodavatel si je vzal, přivezl nám jiné - stejné a namontoval nám je. Fakturuje nám počet ks baterií, servisní práce, ostatní práce a dopravu, vyfakturoval nám to s daní, je to prosím správně? Nemá tam být PDP? děkuji