Vyplníte níže uvedený tiskopis (najdete na stránkách ÚP) a nejpozději v den nástupu jej musí mít ÚP na stole, jinak hrozí pokuta. Při ukončení zaměstnance na ÚP odhlásíte.
Informace o nástupu do zaměstnání/prodloužení zaměstnání občana EU/EHP
a Švýcarska nebo jeho rodinného příslušníka, nebo cizince, který nepotřebuje pracovní oprávnění11/
Tak pokud tady žije už deset let, má trvalé bydliště, chodil u nás na střední, rodiče tady bydlí taktéž, předtím práci měl taky u nás - jsem myslela, že je to jasné nebo i tam mám žádat
Fú o potvrzení? A ještě jsem četla, že pokud má trvalé bydliště u nás, nemusí se hlasit na ten úřad práce.
Moc děkuji za trpělivost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2020 14:37
Dobrý den,
pěkně prosím o radu, zatím nemám zkušenost, od srpna nastoupí zaměstnanec s PL národností i státním občanstvím PL, trvalé bydliště v ČR i ZP v ČR, budu k němu přistupovat stejně jako by byl z ČR? Nebo je třeba něco ohlídat - ČSSZ, prohlášení, roční zúčtování, ELDP, slevy, ...
Předem mnohokrát děkuji.