Co myslíte tím "písemně"? Jako tiskopis s razítkem a podpisem poslaný v obálce poštou? Od roku 2013 posílám maximum možných tiskopisů elektronicky a jakoukoli změnu, ať např. trvalého bydliště, nebo kdybych se sekla v datu, posílám jako "změnu" s kódem 3 - nikdy s tím nebyl problém.
Když uděláte chybu v ELDP (občas špatně spočítám dny před a po přiznánání důchodu), taky ho posíláte s opravným kódem 52 (příp. jiným), nebo ne?
Ano, písemně myslím poštou. Str. 17 https://eportal.cssz.cz/documents/10593/2011070/vseobecne_zasady_pro_vyplnovani_platne_od_1_1_2019.pdf
"Hlášení opravy údaje „datum nástupu do zaměstnání“ nebo údaje „datum skončení zaměstnání“ je možné zaslat pouze písemnou formou nebo vyplněním nového tiskopisu „Oznámení o nástupu“, který je nutno předat příslušné OSSZ s průvodním (vysvětlujícím) dopisem. Tato hlášení není možné zaslat elektronicky."
Tzn., že datovkou je to možné?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 7. 2020 14:22
Dobré odpoledne,
moc prosím o radu. Poslala jsem odhlášku zaměstnance na OSSZ se špatným datem ukončení. Chtěla jsem to napravit, tak jsem formulář vyplnila znovu a poslala s průvodním dopisem datovkou, ale teď jsem si přečetla pokyny a tam je možnost pouze písemně, je to tak? Jak prosím z tého šlamastyky ven? A typ akce má být 3?
Předem děkuji.