chystám se delat jedno ze svých prvnich přiznání DPH a KH. Veďél by mi někdo poradit, kdyz mam prijatou fakturu od neplátce do 10tis. jestli ji přictu nebo uvedu do priznani DPH a KH? A jak budu postupovat, byla by tato faktura od neplatce DPH nad 10tis?
Mám to přicíst do celkoveho základu se semi ostatnimi faktirami ale DPH 0? To by mi asi elektronicke podani hlásilo chybu ze to nesedi nebo se pletu?
Nebo je to tak ze to jen zahrnu za rok 2020 do prehledu pŕíjmu a vydaju?
Pokud je PFA od neplátce DPH v daňovém přiznání ani v kontrolním hlášení se neuvádí. Pouze ji budete mít v knize přijatých faktur a v okamžiku zaplacení (pokladnu nebo bankou) bude jako náklad-výdaj.
4. 8. 2020 21:07
Dobry večír,
chystám se delat jedno ze svých prvnich přiznání DPH a KH. Veďél by mi někdo poradit, kdyz mam prijatou fakturu od neplátce do 10tis. jestli ji přictu nebo uvedu do priznani DPH a KH? A jak budu postupovat, byla by tato faktura od neplatce DPH nad 10tis?
Mám to přicíst do celkoveho základu se semi ostatnimi faktirami ale DPH 0? To by mi asi elektronicke podani hlásilo chybu ze to nesedi nebo se pletu?
Nebo je to tak ze to jen zahrnu za rok 2020 do prehledu pŕíjmu a vydaju?
Děkuji vsem za objasneni kam s tim