mě přijde celkem srandovní, že všichni advokáti jsou dle dř postaveni na roveň daňovým poradcům :-) většina advokátů, které znám, si neumí vyplnit ani své přiznání, vést si DE nedej bože snad účetnictví, a přitom dle zákona vlastně oni mohou vyplňovat klientům DaP, ale účetní, které mnohdy mají v oblasti daní lepší znalosti než advokáti (samozřejmě s výjimkou těch, co se specializují na DŘ, SŘ...) to dělat oficiálně nesmí.
Z vlastní praxe znám případ, kdy daňový poradce radil, aby společnost, která má smlouvu se školou o výkonu praxe učňů (praktické vyučování), s nimi sepsala dohodu o provedení práce, aby je mohla zaplatit ... v životě prý neslyšel o školském zákoně, ne tak ještě o tom, že jsou podle něj učni odměňováni. O znalostech osvobození tohoto příjmu od daně a pojistného netušil ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 8. 2020 12:23
Dobrý den, minulý měsíc umřel náš zaměstnanec. Manželka mě požádala, zda bych udělala daňové přiznání. Což by pro mě neměl být problém, zaměstnanec měl příjmy pouze od nás. Pro jistotu se ptám, není nějaká odlišnost v daňovém přiznání u zaměstnance, který zemřel nebo bude daňové přiznání stejné jako u běžného zaměstnance? A chápu správně, že může podat daňové přiznání do 3 měsíců od data úmrtí?