Jej, tak to jsem dělala špatně - strašně moc Vám děkuji za radu. Jen mě napadá, jak se to dělá, když do přiznání mi to vstupuje zároveň s doklady - do řádku 47 se mi to dostává zároveň do řádku 40 a 47 právě přijatou fakturou? Tak a teď jsem se do toho zamotala úplně. Prosím poradíte mi ještě, jak to děláte?
červen - záloha na auto 200 tisíc + 42 tisíc DPH (přijatý daňový doklad)
červenec - konečná faktura 500 tisíc + 105 tisíc DPH (odpočet zdaněné zálohy)
já to doteď dělala tak, že v červnu bylo v řádku 40 a 47 DPH 42 tisíc a červenci 62 tisíc. Klidně to předělám, jen netuším, jak to do řádku 47 dostáváte, když ne rovnou doklady...
Paní Alli moc Vám děkuji
Můj program to bohužel umí jen z faktury, takže když se liší měsíc nároku na odpočet a měsíc zařazení do DM, dopisuji ručně do xml z programu v EPU.
Ze stránek Stormware / Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA: "Jak zadám hodnotu pořízeného majetku do řádku 47 v přiznání DPH?"
https://www.stormware.cz/podpora/faq/pohoda/159/Jak-zadam-hodnotu-porizeneho-majetku-do-radku-47-v-priznani-DPH/?id=2372
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 8. 2020 8:42
Dobrý den,
prosím mám dotaz a nemůžu nikde najít. Pokud pořizujete majetek, tak je částka uvedena v přiznání k DPH v řádku 47. Ale když například v červenci koupím jen za "drobné" nějakou věc, která bude patřit k tomu majetku, tak to také dáváte do řádku 47? Jde mi o to, že tato faktura "patří právě k majetku", ale vykazuje částku například ve stovkách...
Nevím, zda jsem to správně napsala, ale budu moc vděčná za jakékoliv diskuze. Děkuji moc