Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 8. 2020 17:34
Vážení,
nevím zda můj dotaz patří na tento odkaz, ale přesto prosím o radu.
Bydlem jsem ve společné domácnosti s manželkou a dětmi v bytě domu tchyně. Nejhorší, co může člověk udělat. Nastala situace, že mne manželka z domu vystěhovala. Bydlení jsem řešil ze začátku u svých rodičů. Následně přišla nabídka od manželky, že mi nabízí k pronájmu garsonku za finanční obnos. Přijal jsem, z důvodu dostupné vzdálenosti k dětem. Garsonka je též v majetku tchyně. Bylo mi oznámeno, že manželka dostala od tchyně plnou moc a vyjednávat o garsonce bude pouze ona se mnou. Nyní mi také oznámila, že se od září zvedá nájem. Jsem si jist, že peníze za nájem jdou na přispění lepšího života manželce.
Prosím, mají právo na to, aby mne vyhodili a vystěhovali z bytu, pak nabídli pronájem? Není to tak, že mi naopak mají zajistit náhradní bydlení, když nemám prostředky na jiné bydlení? Mám právo na právní ochranu, když jsem v tíživé situaci a mám mnohem slabší životní podmínky? Ona má byt na kterém jsem se podílel nemalou měrou a zároveň zázemí pro děti.
Děkuji
Petr