Zaměstnání v posledních dvou letech před nástupem na PPM se sleduje jen pro nasčítání 270 pojištěných dnů, potřebných pro vznik nároku na PPM. Výše PPM by se počítala z posledního zaměstnání.
Pro obě strany přijatelné řešení by mohla být změna PP na dobu určitou. Záleží na zaměstnavateli, jak se rozhodne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2020 9:22
Dobrý den,
Nastoupila jsem do nové práce 1. července. Na začátku srpna jsem objevila pozitivní těhotenský test. Zkušební doma mi končí 30. září. Nechci v nové práci lhát a po lékařské prohlídce v polovině září to sdělit zaměstnavateli. Nejspíš mě propustí. Budu mít tedy ochrannou lhůtu tři měsíce? Tzn, že mateřskou nebudu mít? (Pracuji několik let od poslední mateřské.) Pokud by mě nepropustil, bude se mi mateřská počítat od příjmu z posledního zaměstnání, nebo od posledního a předposledního (zkrátka zaměstnání za poslední dva roky).
A jaký je Váš názor? Nahlásit to a připravit se o případnou PPM?
Děkuji za odpověď
Lucka