Počítání doby podle ZP najdete v § 333 - Doba počíná prvním dnem a končí uplynutím posledního dne stanovené nebo sjednané doby...
Dítě dosáhne věku 3 let 02.09.2020, to znamená, že do 24:00 hod dne 02.09.2020 trvá RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 8. 2020 9:23
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnankyně je zatím na rodičovské dovolené(dítěti budou 3 roky 2.9.2020), poté požádala o neplacené volno, kde zároveň vyplnila, že rodičovský příspěvek bude pobírat do 09/2021(sociálka nic jiného nepotvrdí, protože s příspěvkem se může hýbat) volala jsem na inspektorát práce a tam mi sdělili, že je úplně jedno jak budeme vést volno ve mzdovém listu po dosažení 3 let dítěte, jestli jako rodičovská dovolená nebo neplacené volno, to samé mi bylo řečeno od programátora, že podniky většinou vedou 4 rok jako rodičovskou dovolenou, tak teď nevím jak dále vést ve mzdovém listu a od kdy se počítá je to dnem narození dítěte (2.9.2020) nebo až dnem následujícím (3.9.2020)?
Děkuji za odpověď