Bez povolení to nelze. Obec musela požádat o vybudování silniční správní úřad, což je odbor dopravy a silničního hospodářství většinou v obci s rozšířenou působností spolu s návrhem dopravního značení.
Odbor dopravy zašle návrh k odsouhlasení na dopravní inspektorát. Když je všechno v pořádku, je vydána veřejná vyhláška - opatření obecné povahy - stanovení místní úpravy provozu na pozemních komunikacích, která je vyvěšena na úřední desce obecního úřadu po dobu 15 dnů.
Podle správního řádu § 172 odst.4 platí:
K návrhu opatření obecné povahy může kdokoli, jehož práva, povinnosti nebo zájmy mohou být opatřením obecné povahy přímo dotčeny, uplatnit u správního orgánu písemné připomínky nebo na veřejném projednání ústní připomínky. Správní orgán je povinen se připomínkami zabývat jako podkladem pro opatření obecné povahy a vypořádat se s nimi v jeho odůvodnění.
Děkuji Vám za Váš zájem , ale zjistil jsem , že se na tom dohodli asi čtyři sousedi protože jim se nechce hlídat své malé děti (i když mají veliké oplocené zahrady) a ony si musí hrát na frekventované obecní komunikaci (samozřejmě bez dozoru ) . No , a obec jim v tom vyhověla . Když jste z rodiny se starostou jde všechno . I malá rada že vývěsku čte málo lidí , že práh se posune dál aby oni po něm nemuseli jezdit a ničit si svá vlastní auta . Dalších cca třicet lidí kteří musí denně do práce si je ničit můžou . Mimochodem ta silnice je sama o sobě ve špatném stavu . Na novou ovšem již hodně dlouho nejsou peníze . Což jsem si myslel že se to dá pochopit . Ovšem do té doby než tam dali ten práh . Který určitě se vším co k tomu patří nestál 10 000,- Kč.
Nedivte se , že mě to popudilo když si s pochopením asi 15 let ničíte své auto a oni Vám za tu trpělivost neopraví silnici ale udělají tam další a pořádnou bouli (legální).
Asi si budu muset koupit traktor . Tomu to tolik nebude vadit .
Přeji Vám hezký večer .
A ještě jednou děkuji .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 8. 2020 19:19
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jakým způsobem se můžu bránit proti umístění zpomalovacího prahu na obecní komunikaci.
Děkuji.