DDHM a jeho likvidace

• (neregistrovaný)

30. 8. 2020 16:28

dobrý den,
    prosím o radu, v roce 2019 jsme koupili panel, máme ho zařazený v DDHM. Nyní jsem se dozvěděla, že tento panel je nevyhovující a chtěli bychom ho použít na něco jiného tzv. např. rozřezat....., Oni chtějí napsat vyřazovací protokol a pak ho natajňačku použít na něco jiného např.rozřezaný. Domnívám se, že to nejde, panel nemáme ještě ani dva roky (dva roky to budou na jaře 2021). Kdybych ho chtěla vyřadit teď a pak že ho na něco použijí, tak bych musela účtovat o nedokončené výrobě? Kdybychom ho nechali do jara 2021 a pak se vyřadil, to že si ho použijí rozřezaný na něco jiného, já už nepoznám. Prosím, co by jste mi poradili?
    v roce 2019 máme 501.AE /321 a vedeme v podrozvahové evidenci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2020 13:57

xy (neregistrovaný)

takže chtějí "podvádět" a tvrdit, že je zlikvidovaný. Proč? Pokud ho rozřežou a použijí na cokoliv jiného, co je potřebné (v rámci podnikání teda), tak co je za problém?

• 31. 8. 2020 17:50

bobík (neregistrovaný)

dobrý den, oni přišli sami, že by ho použili na něco jiného. Nevím si rady s tím, že ještě v záruční době a vyřadíme ho z evidence (v evidenci neodepisujeme, až nad 40tis), nevím, co napsat do vyřazovacího protokolu a jak pak prokázat, že ho použili na něco jiného. děkuji za vaši radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).