Když párkrát nepřijdete do práce, tak tu "hodinovou výpověď" (správně okamžité zrušení pracovního poměru pro porušení povinností vyplývajících z právních přepisů zvlášť hrubým způsobem) dle § 55 odst. 1 písm. b) dostanete tak jako tak.
Počítejte ale také s tím, že případná podpora v nezaměstnanosti podle toho taky bude vypadat.
Že vám končí nájemní smlouva jste věděl, takže jste mohl dát výpověď včas, tak aby výpovědní doba uplynula ještě v době, kdy jste měl bydlení. To, že se někam musíte stěhovat nebo máte dítě, zaměstnavatele opravdu nezajímá a nemusí přistoupit na skončení pracovního poměru dohodou. Takže, pokud nebudete chodit do práce, bude vám psát áčka, potom vám zřejmě dá okamžité zrušení pracovního poměru, kdy nebudete mít nárok na případnou podporu v nezaměstnanosti a navíc po vás může požadovat náhradu škody, která mu vaším nechozením do práce, vznikla. Problém jste si zavinil výhradně vy, zaměstnavatel zde nedělá nic, co by bylo v rozporu se zákoníkem práce.
nejen zaměstnanci, ale i zaměstnavatel má svá práva. pokud jste věděl, že vám končí nájem, proč jste nepodal výpověď včas?
Máte malé dítě? Jak malé? Je mu méně než 3 roky? Pokud ano, měla bych řešení, abyste nemusel do práce. Ale pracovní poměr by Vám skončil až po uplynutí výpovědní doby, takže byste zatím nemohl na ÚP. Jak byste se finančně zabezpečí, to by už bylo na Vás, jde o to, abyste nemusel dojíždět do té práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
3. 9. 2020 15:44
Dobey den, chci se zeptat konci mii nájemní smlouva tak se musim odstehovat k rodičům prez 50 kilometrů. Jsem zamestnany ve fabricee chtel jsem dát vypoved dohodou ohledne stehovani, nemuzu kazdy den dojizdet prez 50 km dene. Nemam řidičák
Zamestnacatel nesouhlasi s moji vypovedi dohodou nabidnul mi dvoumesičku. Chci ooradit ma na to narok mne dzet v zaměstnání kdyz nemam bydlení??? A male dítě? Predem děkuji. Jo chtel jsem hodinovou výpověď