Čerpání dovolené při rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

7. 9. 2020 14:36

Dobrý den, zapomněla jsem zaměstnavatele po skončení mateřské dovolené požádat o čerpání řádné dovolené. Nyní už jsem od 15.7. na rodičovské. Můžu požádat o čerpání i nyní při rodičovské nebo teď musím dovolenou čerpat až po skončení rodičovské a smířit se s krácením dovolené? Musí mi zaměstnavatel dovolenou krátit nebo může přistoupit na to, že by mi dovolenou nekrátil. Podle posledního rozhovoru se zaměstnavatelem by mi klidně poskytl dovolenou ihned (i při rodičovské), případně by mi dovolenou nekrátil, kdyby nemusel. Bohužel s tím zaměstnavatel nemá zkušenosti. Jsem jeho první zaměstnankyně na rodičovské dovolené.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2020 14:58

Aion (neregistrovaný)

Souběh RD a dovolené je vyloučen.
      Mohla byste požádat zaměstnavatele o ukončení RD s tím, že místo výkonu práce budete čerpat dovolenou. Tímto byste dovolenou čerpat mohla (bude-li zaměstnavatel souhlasit), ani by takto čerpaná dovolená nebyla krácena (do konce roku byste nečerpala RD v rozsahu alespoň 100 dnů).

• 7. 9. 2020 15:03

JP (neregistrovaný)

Děkuji za vaši reakci... musela bych tento postup (přerušení RD) hlásit na úřad ohledně čerpání rodičovského příspěvku?

• 7. 9. 2020 15:21

Líba (neregistrovaný)

Vyplácení rodičovského příspěvku s čerpáním rodičovské dovolené nijak nesouvisí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).