Obecně - rovněž pracovní poměr na dobu určitou je možné rozvázat výpovědí za podmínek ZP.
Máte-li smlouvu do 30.10.2020, tak váš zaměstnavatel určitě o výpovědi neuvažuje - dnes je 8.9., tak i kdyby vám doručil výpověď dnes, výpovědní doba by skončila 30.11., což je datum přesahující dobu trvání vašeho pracovního poměru.
Nebudete-li souhlasit s dodatkem obsahujícím omezení trvání pracovního poměru pouze do 9.10., skončíte 30.10., pochopitelně bez odstupného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 9. 2020 10:34
Dobrý den, nutně bych potřebovala rychlou pracovně právní radu. Pracuji ve firmě od 28.1.2019.Nejprve jsem dostala smlouvu na dobu určitou na 6.měsíců. Po uplynutí této lhůty jsem dostala smlouvu opět na dobu určitou a to na rok.Tato mi končila 31.7.2020.Firma se rozhodla prodejnu uzavřít, proto jsem do třetice dostala dodatek ke smlouvě do 30.10.2020.Firma se teď rozhodla, že prodejnu uzavře dříve a proto mi doručila dodatek nový, zkrácený, pouze do 9.10.2020 s tím, že ten průvodní, do 30.10.neplatí. Mám za to,že mě nutí k podpisu, aby mi nemuseli dát výpověď a tím pádem odstupné. Můžete mi prosím poradit jak mám postupovat a zdali mám nárok na odstupné. Moc děkuji za odpověď .Romana Petráková