kdyz mi dava vyplnene ke kontrole, asi bych to tam mela najit, je to tak? Je mozne ze to vzniklo tak ze jsem nebyla pkatce DPH a proto nebylo nutne zasoby uvadet a jiz par ket jsem a proste jen d.poradce zapoměl a neuvadí je stale? Registeaci k pkatcovstvi DPH jsem mu tehda hlasila a sam mi pripravoval prvni prehled DPH, predpokladala jsem, ze kdyby se neco zmenilo, rekl by mi ze nyní je treba jeste to a to k mu zaslane evidenci.
Eva
Ano,
sama pro sebe si eviduju jen jednoduše nakupy zbozi dle faktur kazdy rok a od toho odevítám položky za částky které jsem prodala. Vevifuju si jak položky u kterých mam ceny bez DPH pro svoji potřebu uvadim si kdy se prodalo a pak jednoduše jen částku bez DPH za celkovou fakturu za celý rok sectu a od toho odečtu částku za kolik jsem během toho roka prodala zase bez DPH.
Stačí to takto?
Děkuji Eva
Opravuji předchozí text aby to bylo čitelné, omlouvám se.
Ano,
sama pro sebe si eviduju nakupy konkrétního zbozi z faktur kazdy rok a od toho odečítám položky a uvádím si částky za které jsem to konktrétní zboží prodala. Eviduju si tedy jak položky u kterých mam ceny bez DPH pro svoji potřebu a uvadim si kdy se prodalo. Pak taky jednoduše eviduji jen částku bez DPH za celkovou kazdou fakturu, za celý rok všechny faktury za nákup zboží sečtu a od toho odečtu částku za kolik jsem během toho roka prodala zase bez DPH.
Stačí to takto?
Děkuji Eva
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 9. 2020 13:36
Dobrý den,mám dotaz ohledně skladových zásob. Jelikož jsou pro mě tyto věci nad mé síly :-) prenechavam tyto povinnosti na daňovým poradci. Jsem FO, platce DPH a vedu DE. Vždy na konci roku d. poradci předávám tabulku s prijmy a výdaji za celý rok. Nechtěl ale skladové zásoby, že není treba uvádět.
Je to možné, ze při provozování eshopu nemusím nikam uvádět skladové zásoby (inventuru) ?
Děkuji
Eva