Kurzový rozdíl nákup zboží na sklad.

• (neregistrovaný)

10. 9. 2020 9:52

Dobrý den všem.
    Nakupuji zboží z ciziny, kurz používám dnem naskladnění. Vytvoří se příjemka.
    Třeba až za dva dny, nebo týden dostanu fakturu. Ponechala vždy kurz naskladnění.Program mám propojený se skladem, a příjemka se mi vždy natáhne do faktury přijatý.
    Je tento postup správný?
    Nebo musím sklad přepočítat kurzem obdržení faktury? i když zboží už na skladě mám?
    Podle čeho se mám řídit.

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2020 11:48

Liky (neregistrovaný)

Nevím čím to je, ale vždy když se tu na něco zeptám, tak mi bohužel nikdo neodpovídá.
      Vždy to jednou za čas zkusím a pokaždé bez úspěchu.
      Všem moc děkuji za spolupráci.

• 15. 9. 2020 12:55

bez

Podle mého názoru by příjemka měla mít stejnou hodnotu jako faktura-tzn.hodnota pořízeného zboží. Buď váš program umí opravený kurz zpracovat aktualizací skladových cen nebo prostě musíte počkat na fakturu. Protože jinak budete mít nesoulad v souvztažnostech účtů 131,132 a 504.

• 11. 9. 2020 10:38

Lenka II. (neregistrovaný)

Dobrý den,

dělám to úplně stejně jako Vy. Převzala jsem tento postup po předchozí účetní. Nevzniká tímto postupem žádný kurzový rozdíl při zaúčtování faktury přijaté, kurzový rozdíl potom vznikne až u samotné úhrady.

Ale jestli je to na 100% správně, to nemohu napsat, jen abyste viděla, že Vám někdo odpoví a dělá to stejně jako Vy.

Ráda se nechám poučit, kdyby se ozval někdo s jiným postupem.

Hezký den

• 11. 9. 2020 18:20

Emil2 (neregistrovaný)

Kurzové rozdíly při zaúčtování závazku/pohledávky nevznikají.
      Máte směrnici na okamžik uskutečnění účetního případu? Máte směrnici na kurzy a kurzové rozdíly? Třeba tam v nich postup najdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).