hovoříte jazykem jiného kmene :-(
co myslíte odloženým nákladem?
co o něm chcete dohledat?
pokud jste vedl DE, byl jste 2014 ve ztrátě. až jste dostal zaplaceno za knihu, tak jste dal příjem do příjmů, výdaje pokud nějaké další byly tak do výdajů. ze zisku socko a zdravko, a v přiznání od zisku odečíst ztrátu z 2014 až do výše zisku. zákon o daních z příjmů.
To je pro mne novinka, že se dá i u fyzické osoby ztráta během pěti tet uplatnit v daňovém přiznání - děkuji za konkrétní informaci. Už jsem si o kladech a záporech uplatnění ztráty dohledal pěkný článek.
Ano, je tu i ta věc sociálního a zdravotního pojištění, tam tento princip nefunguje?
děkuji LM
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2020 9:41
Dobrý den, jsem v předdůchodovém věku a ze živností mi zbylo pouze nakladatelství, ve kterém každých pět let vydávám jednu vlatní knihu.
V roce 2014 jsem před vánoci zaplatil tiskárně 300 000 kč a knihu jsem následně prodával čtyři roky. V roce 2014 jsem byl tedy díky vysokým nákladům ve ztrátě. V následujících letech jsem spolu se ziskem odváděl sociální, zdravotní i daň i z částky kterou jsem dal za tisk. To znamená, že z již zdaněných peněz 300 000kč jsem znovu odvedl 40%. Nyní jsem s druhým dílem knihy opět ve stejné situaci.
Zdá se mi, že je něco špatně.., můžete se mi k tomu vyjádřit?
Děkuji Libor Marčík