u ubytování je místo plnění v zemi, kde se ubytovací zařízení nachází
pokud vám tedy fakturuje osoba reg. k DPH v JČS EU, pak vždy s jejich DPH
vy si můžette požádat o vrácení DPH za určených podmínek např. zde
https://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane/dan-z-pridane-hodnoty/vraceni-dph/krok-1-obecne-informace-a-ziskani-pristupu-do-aplikace-pro-vraceni-dph-5556
Děkuji, určitě nebudu žádat o vrácení. Chápu to správně, že když si koupím službu, kterou oni provedou na našem území, pak by to šlo bez DPH, ale protože služba je na jejich území, pak je to vždy vč. DPH? Tedy i naopak, když já vystavím fa za službu pro plátce z EU a pojedu k nim, pak bez DPH a pokud pro tuto samou firmu službu provedu "na dálku", pak bude DPH řádně odvedeno u nás? Moc děkuji za vysvětlení, snad jsem to pochopil. M.
tak jednoduché to není, toto je téma na celodenní školení, musíte si projí §9 -§10i ZDPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 9. 2020 11:39
Dobrý den, jsem čerstvě plátce DPH a občas mám práci v EU, kde mám i ubytování. Všechny hotely mi vystavují fakturu s DPH. Je to tak v pořádku? Mám jim hlásit DIČ a pak mi budou vystavovat bez DPH? Děkuji za informaci. M.