dann, vás někdo naštval, že si vybíjíte zlost na tázající? Proč bylo odpovězeno tímto tónem? Tázající se slušně zeptala, tak nechápu první větu vaší odpovědi.
Taky myslím, že si dann mohl tu první větu odpustit. Já chápu, jak ji to vůbec mohlo napadnout, protože v té džungli zákonů, paragrafů, nařízení a odkazů na další paragrafy člověka napadne kdeco. Anebo naopak nenapadne, že by to vůbec mohlo být tak a tak, protože ty si ty zákony kolikrát i protiřečí nebo ty texty ani nedávají smysl a i právníci mají pak různé výklady. Takže se tazatelce nedivím, že se radši zeptala. Lepší je se zeptat (i když ta otázka zní někomu jako blbost, protože přece jemu je to jasné) než udělat botu.
Vybíjení zlosti je silný výraz, ta věta je ale zbytečně jedovatá. Co je na tom k nechápání, že ji to napadlo? V té změti zákonů a nařízení a paragrafů je naprosto pochopitelné, že člověka napadne kdejaká pochybnost. I člověk, který se živí touto prací, nebo přesněji - právě člověk, který se živí touto prací se potřebuje raději zeptat a ujistit, aby neudělal chybu. Chybami se člověk učí, to se říká, ale v této oblasti by ta chyba mohla přijít draho, takže zde, na tomto fóru, se učíme dotazy a odpověďmi.
Ano, tohle chápu, ale nemyslel jsem to nijak jedovatě, prostě mi to v tu chvíli přišlo opravdu divné. Možná proto, že to bylo v souvislosti s invalidním důchodcem, protože mně přijde, že tito lidé nejsou bráni jako normální zaměstnanci a hlavně u nich se stále hledá, jak jim něco nezaplatit. Ale je to asi jen můj pocit, rozhodně si nemíním na nikým vybíjet zlost, navíc, žádnou jsem ani neměl a nemám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 9. 2020 14:23
Dobrý den,
mám ID III.stupně, měl dlouhodobé OČR z důvodu uzavření škol a to celkem 104 dnů. Teď onemocněl, počítá se do limitu proplácené nemocenksé 84 dnů i to dlouhodobé OČR? A já za zaměstnavatele mu můžu / musím / nemusím proplatit prvních 14 dní nemoci jako náhradu mzdy?
Děkuji předem za odpověď