soud nepřihlíží jen k příjmům, ale v případě malých příjmů k tomu, kolik by mohl být příjem, kdyby byl chtěl...
musíte platit to, co rozhodl soud, vaše domluva je o ničem. matka se nemůže vzdát peněz v neprospěch dítěte. nejmenší výživné v dnešní době jsem viděla 500 kč, otec byl invalida neschopný práce s nízkým důchodem.
proč se ptáte? co je vám po tom, kolik platí otec dětí jejich matce? jste snad to dítě?
Děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že od rozhodnutí soudu musí otec platit minimálně částku uvedenou na rozhodnutí. Děkuji.
Toto sdělení evokuje závěr, že dohoda mezi rodiči je cár papíru a vždy se jedná o meritorní rozhodnutí soudu. Kde máte dohodu mezi rodiči schválenou soudem? Podotýkám, že výše takto dohodnutého a následně schváleného výživného je mnohdy směšně nízká, jen aby manželství bylo rozvedeno. Nevím, kolik rodičů jste takto zastupovala, bohaté zkušenosti máte zřejmě i v tomto oboru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 9. 2020 17:32
Prosím o informaci, děkuji.
Jsem laik v otázce, kolik asi nejméně může platit otec dítěte matce na výživném. Teď bohužel by se mi aspoň přibližná informace hodila. Vím, že soud vychází z jemu poskytnutých dokladů o příjmech otce a matky dítěte a tak rozhodne. Rozhodnutí soudu zatím není. Pokud se ale otec s matkou dohodnou předem sami na určité výši, tak otec může dávat matce jen to, co se předem dohodnou? Mám za to, že v tomto případě se dohodli na malé částce. Matka teď žije již sama s dvěma dětma. Je možné, aby otec dával dohodnutou nízkou částku, přestože bude existovat rozhodnutí soudu o jiné částce?
Děkuji
Janek..