Dobry den,
prosim o pomoc pri nasledujicim reseni problemu.
Mam zamestnance, ktery ma podepsanou pracovni smlouvu na dobu urcitou, ovsem stale nedodal dokumenty, ktere jsou nutne pro vykon zamestnani, a to je vypis z rejstriku trestu a lekarske potvrzeni.
Uz jsem z toho nestastna, protoze tyto dokumenty musi zamestanec predlozit, jinak nemuze vykonavat zamestnani u me (ucitel).
Prosim jak postupovat...muzu s nim ukoncit pracovni pomer? Nebo nemuzu a musim cekat? Ovsem pokud prijde kontrola, budu mit velky problem...ale jak to ze zamestnance dostat?
Dekuji. Andrea
Hezký den, my teda nepožadujeme výpis z rejstříku trestů, ale zavedla jsem pravidlo, že dokud nepřinese potvrzenou zdravotní prohlídku, tak nenapíšu pracovní smlouvu. Pokud chce pracovat, tak se snažit bude. Vím, u Vás už je pozdě, nadřízený mu pohrozit nemůže?
Pro vykon funkce ucitele musi byt vypis z rejstriku. Ano , stala se chyba, ze se podepsala smlouva s tim, ze nasledne donese dokumenty. Ovsem dokumenty nikde..... ja uz mu hrozim, sef hrozi ale zatim nic. Neni nejaka paka na nej v zakone?
Tak bez zdravotní prohlídky mu snad nemůžete přidělovat práci ????? Jinak není nic snazšího, než zrušit pracovní poměr ve zkušební době. Člověk, který si takto neplní povinnosti nikdy nebude dobrý pracovník, natož učitel.
17. 9. 2020 13:37
Dobry den,
prosim o pomoc pri nasledujicim reseni problemu.
Mam zamestnance, ktery ma podepsanou pracovni smlouvu na dobu urcitou, ovsem stale nedodal dokumenty, ktere jsou nutne pro vykon zamestnani, a to je vypis z rejstriku trestu a lekarske potvrzeni.
Uz jsem z toho nestastna, protoze tyto dokumenty musi zamestanec predlozit, jinak nemuze vykonavat zamestnani u me (ucitel).
Prosim jak postupovat...muzu s nim ukoncit pracovni pomer? Nebo nemuzu a musim cekat? Ovsem pokud prijde kontrola, budu mit velky problem...ale jak to ze zamestnance dostat?
Dekuji. Andrea