Tak jednejte. Tady je diskuzní fórum, tady se pouze diskutuje, tady za vás nikdo nebude jednat.
tak jednejte, nikdo vám nebrání. ale váš stesk na diskuzním fóru nic nevyřeší.
pokud vím, tak jste měl určitě nárok na KB stejně jako další profese, ne?
co mají dělat samoživitelky s dětma nad 12 let, zaměstnankyně, které byly doma za 60 % (pokud o práci nepřišly vůbec)? nárok na KB ani na OČR žádný. těch se někdo zastal?
až jim příští rok vrátí daně za ty měsíce co si neuplatnili odpočet, budou na tom ještě líp. a pokud ještě pobraly KB, tak takřka sto litříků se hodí, ne? a právě i díky štědrému očr teď nejsou prachy, tak se školy zavírat nesmí, protože by už na očr nebylo v kase....
ale já píšu o zaměstnankyních, které mají děti 13 let, a byly doma za 60 %, třeba dva měsíce i déle. ty dostaly kulový, a pokud jsou s dětma samy, tak jim to mnohdy nestačilo ani na nájem, natož jídlo (a když jsou děcka doma, tak jsou ty náklady sakra vyšší).
takže mi přijde pláč pana maséra trochu nefér.
maséři a kadeřnice měli nárok na KB (a schválně, kolik z nich přiznává zisk a platí nějaký daně?) plus mohli mít dotace na nájemné provozovny (tuším že právě v praze se hodně odpouštělo), na zaměstnance...... takže aspoň nějaké kompenzace.
zaměstnanci, kteří padli na 60 %, nic. a to mnozí ještě přišli o práci úplně.
Naprosto souhlasím. Např. moje pedikérka prostě místo práce v provozovně víc jezdila k zákazníkům domů a sama to komentovala - dělat nám přece nezakázali, jen nesmíme otevřít provozovnu. Také se jí nejspíš tržby snížily, ale na nic si nestěžuje. Zaměstnanci na 60% doma podobnou možnost neměli, jedině kdyby se naskytla nějaká brigáda. Např. u nás (v zemědělství) na jaře pracovalo několik studentů, kteří využili neplánovaného volna.
já jen vím, že na stránkách uvádíte provozovny dvě, na živnosťáku nemáte nahlášenu za celou dobu podnikání ani jednu. to pak asi těžko nějaké dotace na čtyři provozovny dostanete, ale na zaměstnance možná jo.
prostě teď je situace blbá pro spoustu lidí a mnoho je jich na tom hůř než maséři. no a miliardy se vyplácaly i těm, co to nepotřebovali, tak už není z čeho brát.
situace se potáhne a vzhledem k chování lidí se jen tak nezlepší, do důchodu máte daleko, tak nezbývá, než sáhnout do úspor a vydržet, změnit podnikání, nebo se nechat zaměstnat, nebo vyhlásit bankrot a jít na pracák. stejně, jako překladatelé, tlumočníci, cestovní agentury, kadeřnice, hospodští, a desítky jiných profesí. je to blbý, ale je to tak.
Tak já nevím, ale schválně jsem se zeptal několika svých známých, o kterých vím, že chodí na masáže, zda nyní mají jejich maséři volnější termíny než dříve. Odpovědí mi byl nejdříve nechápavý pohled a potom ujištění, že pokud vypadnete z jednoho termínu, těžce si objednáváte další, náhradní. Byl jsem ubezpečen, že masérů se tato krize nijak nedotkla. Volná místa po lidech, kteří se bojí chodit na masáže, velmi rychle zaplnili noví zákazníci.
Mirku, zkuste něco změnit sám. Já vím, v Praze je draze, ale pobídněte lidi třeba slevami, vzhledem k vašemu ceníku máte z čeho snižovat. Aktualizujte si stránky - ubezpečte lidi, že dodržujete veškerá opatření, aby k nákaze nedošlo. Nabídněte masáže doma apod.
Mám známého maséra, od otevření provozovny po nouzovém stavu šel tímhle směrem, a celkem mu to jde.
A co je to krize ve sklářství?
Jako že uvědomělý národ si dává pozor, aby ani skleničku nerozbil? Nebo se vaše "umělecké" výtvory nikomu nelíbí?
Nebo chudáčkové průvodci v Praze nevodí cizince do prodejen skla, kde se prodává brak?
Pokud vyrábíte sklo na vývoz, nemůžete strádat. Ale to by muselo být o kvalitě.
Krize ve sklářství je to, že na sklářské výrobky není odbyt. Je to celosvětová krize, jestli pořád nechápete, tak to je krize v celém světě (ale např. na Marsu ne).
Při krizi jsou zavřeny sklářské výrobní závody, nevyrábí se, protože není odbyt, to doufám chápete.
Příště, až bude celosvětová krize si Vás najmeme jako poradce, který prohlásí, že to žádná krize není :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 9. 2020 11:28
Dobrý den, mohl by se někdo taky zastat profesi jako jsou maséři? Naše živnost díky Covid je opravdu v ohrožení, lidé se díky mediální masáži stále více bojí. Z čeho máme žít?
Děkuji