Vypoved

• (neregistrovaný)

20. 9. 2020 12:20

Dobrý den,
    Nastoupila jsem k Zamestnavateli 1.7 kdy byla sepsana zkusebni doba v delce 3.mesicu. Mela jsem ve vyplatnich paskach narok ma 10 dnu dovolene. Muj zamestnavatele mi vsak behem 2.mesicu po domluve proplatil vsech 10. Dnu dovolene. Nyni jsem ve zkusebni dobe dala vypoved k 11.9.2020 při podpisu výpovědi mi bylo receno ze nemam narok na dovolenou kterou nemam odpracovanou a tedy jsem mela narok pouze na 3 a pul dne z 10.dnu. Nyni byl sepsan papir o vzniklém dluhu, jako by pujcky od zamestnavatele a nyní nevim jak mam jednat. Mam ji zbytek 6,5 dne zaplatit ci je to chyba zamestnavatele ze mi dovolenou dal... A kdyz to bylo sepsano jako formou vraceni penez pujcky, da se proti tomu nejako jednat? Jsem v insolvenci a osobnim bankrotu a nerada bych dalsi potíže. Dekuji Vam za odpoved.
    Halamková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 9. 2020 12:40

xy (neregistrovaný)

předpokládám, že jste dala výpověď kvůli lépe placené práci :-) pokud vám v insolvenci vaší vinnou vznikne další dluh, může vám insolvence skončit. takže bych přečerpanou dovolenou okamžitě uhradila.

• 20. 9. 2020 12:47

katka2 (neregistrovaný)

Nechapu, co má znamenat "formou jakoby půjčky". Je normální, že občas dojde k přečerpání dovolené. V poslední výplatě se to odečte a nesepisují se žádné jakobypůjčky. To v insolvenci nejde?

• 20. 9. 2020 15:08

Líba (neregistrovaný)

Možná její mzda za září není tak velká, aby jí mohli strhnout celou přečerpanou dovolenou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).