Moc vám děkuji. No on mi právě nechce dát nadbytečnost. Ona je to taková zástěrka. Administrativní pracovnice jsem tam jediná a někdo ty papíry stejně dělat musí. Nic rušit nebude, jen mi chce prostě propustit. Práce stejně není , takže ani jako dělnice tam práci mít nebudu. Už jsem z toho zoufalá. V tomhle případě se o Slušnosti moc mluvit nedá. Ale moc vám děkuji.
Firma jde do kopru a nemá pro vas práci. Jak byste si to vy představovala dál?
Jen tak "prostě propustit" Vás nemůže. Pokud nepřistoupíte na změnu druhu práce (což nemusíte) a on rozhodne, že Vaše místo zruší, tak se na ukončení dohodnete (organizační důvod) nebo Vám dá z organizačních důvodů výpověď. V obou případech náleží odstupné. Ovšem jestli ho dostanete, Toť otázka. Pak by bylo možné ho dostat zcela nebo částečně od úp, který se stal jeho věřitelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 9. 2020 9:17
Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit? Mám v pracovní smlouvě administrativní pracovnice, fakturant . Nyní chtějí prý mojí pozici zrušit a nabídnout mi pozici dělnice na pásu. A když to odmítnu, tak mi normálně propustí, že jsem nepřijala nabízenou práci. Je tohle možné?