Dobrý den, paní Jasná, tak jsem mluvila s Fú a paní mi sdělila ať podám za rok 2019 i 2020 to oznámení, jak jste posílala odkaz, a že si to s ní vyřídí až bude paní podávat daňové přiznání. Prý za rok 2019 je to s ní již vyřízené, že na to paní na FÚ přišla, tak stejně se to prý provede za rok 2020. Mám to prý poslat přes datovou schránku, a kdyby něco bylo ozvali by se mi. Paní mi řekla, že to prý já za ten rok 2020 srovnávat ve mzdě nemám. Děkuji Vám.
Moc Vám děkuji, paní mi řekla do telefonu, že už rok 2019 srovnali v přiznání, že si toho všimla ona,a že tak se udělá i rok 2020. Mám to jenom oznámit, že jsme se to dozvěděli dnes, abychom pak neměli problém při nějaké kontrole. Tak snad to bude v pořádku, když se nic jiného nebude nikde opravovat, jen se pošle toto oznámení. A dle toho Vámi uvedeného článku, tam taky píší, že je je často využívaná tato možnost. Kdyby to byli jen 2 měsíce, tak bych to udělala stejně, jak píšete, ale je to už dlouhá doba :( moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 9. 2020 11:02
Dobrý den, prosím o radu. Máme zaměstnankyni, která si uplatňovala slevu na dceru, která studovala učňák 3. rokem 2019/2020 /potvrzení na rok 2019/2020 máme/. Nyní jsem chtěla nové potvrzení o studiu na 2020/2021. Paní ale dodala potvrzení o Zanechání studia ke dni 9.10.2019. Tudíž sleva jí byla dána za 11/12/2019 a 1-8/2020 neoprávněně. Přitom tedy ona i v lednu 2020 podepsala prohlášení k dani, kde dceru stále uváděla, že požaduje slevu ve výši „1“, proto se jí dávala sleva až do teď. Prosím o radu co s tím teď. Bude se to muset opravit a paní bude muset vrátit 12670Kč v této zářijové mzdě, je to tak? Je možné jí to udělat např. na splátky, paní má malou mzdu a ani nevím, zda to pokryje.
Předem moc děkuji za radu.