Ukončení prac. poměru

• (neregistrovaný)

22. 9. 2020 13:15

Dobrý den.
    Můžete mi prosím někdo poradit?
    Chtěla bych rozvázat pracovní poměr dohodou, protože jsem si našla jinou práci, kde ale na mě 2 měsíce nemůžou čekat. Jsou nějaké možnosti, když mi v té původní práci dohodu nepřijmou? Jaké by to pro mě mělo následky, kdybych prostě do ní přestala chodit a nastoupila do té druhé, kde by mě vzali i bez zápočt. listu. Děkuji Lída

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 9. 2020 13:24

. (neregistrovaný)

Spočítejte si, jaké náklady navíc bude mít Váš současný zaměstnavatel, pokud - jak sama uvádíte - do této práce "kdybych prostě do ní přestala chodit".
      Škoda na zisku, škoda na tom, že si bude muset urychleně najít "agenturního" zaměstnance, či jinou - např. OSVČ - osobu,... , náklady na personální agenturu, ... Na kolik to vyjde?
      Padesát tisíc, dvěstě tisíc,.. - to může po Vás vymáhat. Plus samozřejmě ostatní výdaje, spojené s placením zdravotního pojištení atd.

• 22. 9. 2020 13:26

Jasná (neregistrovaný)

Pokud zaměstnavatel nepřistoupí na dohodu, pak musíte podat výpověď a dodržet 2 měsíční výpovědní dobu.

• 23. 9. 2020 8:34

xxxx (neregistrovaný)

nebudu odpovídat na dotaz paní líídy, ale kdybych byla váš budoucí zaměstnavatel a dozvěděla bych se, že bývalé zaměstnání opouštíte, že prostě nedojdete, tak bych vás rozhodně nezaměstnala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).