Takže jí dovolenou neproplácí, ale ona ji čerpá. Není to tak, že několik dnů vyšlo na srpen a zbytek bude čerpat v září? Nepíšete, kdy přesně skončila RD. Kdy byly dítěti 3 roky?
Pani byla na rodicovske od zacatku v roce 2017. Od 21.7.2017 sla znovu na materskou do zacatku unora 2018. Pak sla na rodicovskou dovolenou a radnou dovolenou necerpala. 22.9.2020 byli male 3 roky a mela nastoupit zpatky do prace, ale zazadala si jeste o NV do ctyr let veku ditete. Zamestnavatel ji vyhovel. O radnou dovolenou si zazadala mezi materskou a rodicovskou pozde o nejaky jeden den a jiz ji nevyhoveli s tim, ze ji zbytek dovolene za dobu rodicovske pokrati a na radnou dovolenou muze jit na max tri, ctyri dny. Zbytek byl pokracen. Dekuji
Za rok 2017 by jí krátili dovolenou i v případě, že by ji čerpala hned po MD. Nepočítala jsem zameškané dny, ale odhaduji krácení o 3/12, tj. o 5 dnů. Za rok 2018 má na MD 23 pracovních dnů, má tedy nárok za 21 dnů na 1/12 ročního nároku.
Po skončení RD by jí zaměstnavatel měl nařídit čerpání dovolené v délce 16,5 dne. Potom povolil neplacené volno.
Zaměstnavatel pravděpodobně své výroky nekonzultoval se mzdovou účetní.
Ucetni, ale uz jsem sest let s detma doma a v praci mame jen 3 zamestnankyne, jinak muzsky kolektiv. Ptala jsem se na znamou a jak jsem uvedla na zacatku, chtela jsem jen potvrdit to, co jsem si pamatovala a precetla v zakone. Prec jen se v tom chvili nepohybuji. Mozna to jen pisu ne moc presne, kdyz u toho beham za detmi :). V praci te zname prave tu dovolenou pokratili uplne, tak jsem si jen rikala, jestli se neco nezmenilo a ne. Takze dekuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
23. 9. 2020 21:35
Dobry den, poprosim o upresneni. Maminka nastoupila na druhou MD po RD 21.7.2017. O radnou dovolenou si zazadala pozde a jiz ji zadost neuznali a ze ji dovolenou pokrati o RD a proplati ji jen tri, ctyri dny.
Nema se dovolena kratit jen v roce, kdy vznikl narok? Tedy v roce 2017 ji vzniknul narok na 20dni a pri pracovni dobe od pondeli do patku se ji dovolena pokrati o 5dni? Dekuji