Tady chtějí do paušálu provoz auta i stravné, budou platit SD, nevím, jestli ještě něco zohlednit. Pokud by SD platil zaměstnanec sám jako OSVČ, je to potřeba nějak doložit? Předpokládám, že oba by platit neměli? Pak bych SD v paušálu také zohlednila. Ubytování tam nebude, víc mne nenapadá...
Děkuji. Jarka
Děkuji. Domluvili se na dvouměsíční zkušební době na ŽL s výkazem všech výdajů souvisejících s aktivitami snad budoucího zaměstnance - pak se uvidí. Za mne bych byla radši za klasické měsíční cesťáky... Jaké by tam mohly být další vedlejší výdaje zatím netuším.
Přeji pěkný den a ještě jednou děkuji. Jarka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 9. 2020 12:02
Dobrý den,
prosím, děláte někdo výpočet pro paušální cestovné zaměstnance? Našla jsem, že se používá zpravidla u pravidelně se opakujících cest na stejné místo, ale jak mám postupovat, když se jedná o obchodníka, který bude jezdit nepravidelně na různá místa sjednávat kontrakty? Předpokládám, že asi první dva měsíce bych chtěla klasické cestovné a na základě něho spočítat paušál, ale nevím, jestli to takto vůbec jde, když asi ty cesty nebudou úplně pravidelné.
Co všechno by tam mělo být zohledněno?
Předem děkuji za každou radu.
Jarka