Koupě ojetiny

• (neregistrovaný)

24. 9. 2020 18:10

Dobrý den, ke konci ledna jsem koupil ojetinou od soukromé osoby. K auto jsem měl pozvaného i experta který auto prošel a řekl tenké vše ok. V červnu jsem vyměnil olej a filtry a objevili se problémy (zvuky z motorového prostoru). Po prozkoumání mi bylo řečeno že kvůli poškození které vzniklo v motoru je na řadě generální oprava motoru. Oprava by vyšla okolo 120 tisíc korun ceskych. Nyní se ptám jestli mám nějakou možnost nebo nárok na kompenzaci za problémy které vznikly. Mám na mysli skryté vady o kterých jsem nevedel a objevili se po čase užívání.

Nyní je to už dlouho já vím ale i tak je to dost peněz vůči ceně vozu za kterou jsem ho koupil.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2020 13:40

Tomas (neregistrovaný)

na co přesně kouknout ve smlouvě? Smlouva byla jednoduchá klasika značka rok nájezd blablabla jo že jsem se seznámil se stavem vozidla a tak dále no ale ta porucha nastala řekněme po šesti a půl měsících Když jsem já udělal jenom klasicky servis Vyměnil jsem olejjo

• 25. 9. 2020 16:29

xy (neregistrovaný)

tak to máte asi smůlu. není nadto kupovat drahou věc a stáhnout si jednoduchou smlouvu z netu. po takové době s takovou smlouvou nemáte podle mě šanci.

• 25. 9. 2020 17:21

Tomas (neregistrovaný)

Také si právě myslím, že jsem v tom sám . Ale jen se ptám jestli třeba i se soudním znaleckým posudkem je nějáká páka na toto. Protože auto je nepojízdné a stojí v servise a čekají až jim řeknu že to maji opravit nebo to mám prodat. Možná i má chyba jako kupujcího . SMlouvu jsem si přečetl. Klasická smlouva no .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).