Nájemné

• (neregistrovaný)

25. 9. 2020 12:57

Mám smlouvu na dobu neurčitou. Bydlím v družstevním bytě, členem družstva nejsem, jsem nájemce /původně dům města, privatizací založeno družstvo, já zůstala nadále nečlenem s původní smlouvu z r.1996/.
    Jedná se mi o princip oznámení o zvýšení nájemného.
    Pronajímatel v listopadu 2019 na schůzce "ve sklepě" oznámil nečlenům BD, že se usnesli na ČS, že od ledna 2020 bude zvýšeno nájemné o 10%. Nic víc, žádný písemný návrh na zvýšení nájemného s odůvodněním a možností vyjádření se do 2 měsíců.....jsem neobdržela. Pouze v tomtéž měsíci mi byl předložen měsíční předpis záloh na služby + nové navýšené nájemné. Souhlasila jsem, neuvědomila jsem si, že to zřejmě není v pořádku. Takže tuto zvýšenou částku platím. Nyní v listopadu 2020 opět budou na BD jednat o dalším zvýšení nájemného o 10% /na to dle zákona nárok má, ale jedná se mi zejména o správnost předložení návrhu na zvýšení nám nečlenům/, a to opět od ledna 2021 a na základ měsíčního předpisu, který obdržím v listopadu 2020. Prosím o radu. Je takto "oznámení" o zvýšení nájemného platné a jsem povinna od ledna 2021 je hradit? i když
    - nebyl písemně předložen návrh na zvýšení nájemného s patřičným odůvodněním a možností vyjádření se do 2 měsíců a případně následným hrazením 3.měsícem ode dne doručení písemného návrhu?
    Jedná se mi zejména o správnost či nesprávnost způsobu návrhu o navýšení nájemného. V případě, že toto pronajímatel učinil/učiní špatně, jak postupovat?
    Moc děkuji za odpověď Ala

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).