Děkuji oběma dámám.
Kde prosím můžu dělat chybu, když se mi doklad objevuje v KH jen v B1(v A2 ne) a kód předmětu 4 (i když se nejedná o stavební práce). Dále se mi v KH objevuje hláška, že je chybný formát DIČ, i když mi to prošlo přes ARES.
V tuzemsku je režim přenesení jen mezi dvěma českými plátci DPH.
uvádíte do ř. 10 a 43, je hodně kodů zatřídění pod které režim přenesení patří. Např.
4-stavení a montážní práce, 5-odpady, 13- plnění vybraná nad 100 000, 20-plyn, 19-elektřina, 11-emisní povolenky atd. atd. - KH B1+ určovací kod plnění
pak jsou plnění z EU od plátců jak zboží na ř. 3 a 43 a v KH A2, zboží ze třetí země na ř. 7 a 43 a mimo KH, nebo služby z EU na ř. 5 a 43 a v KH A2, služby ze třetích zemí na ř. 12 a 43 a v KH A2 bez VAT dodavatele
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 9. 2020 9:12
Dobrý den,
jdme plátci DPH. Mám FP za měsíční předplatné BUSINESS plánu (zpracování dotazníků) od německého dodavatele (má DIČ) . Na dokladu je uveden text, že příjemce této služby je povinen uhradit DPH.
Měla jsem za to, že RPDP je jen mezi tuzemskými plátci DPH. Kdo tedy odvede DPH?
Prosím, už jste se s tímto někdo setkal a jak jste to řešili?
Děkuji.