Dobrý den, prosím Vás přečetla jsem hodně diskuzí a i jsem už jednu zde probírala. Jedná se mi o to, že mám klienta co má restauraci (sro, plátce DPH a účtuje zásob B). Skladové karty si vede sám (teda alespoň tvrdí) a já k zaúčtování dostávám jen faktury za nákup a tržbu za celý měsíc v jedné soupisce, kde je pouze rozdělení dle sazeb DPH nikoli jídlo/pití (kuchyň/bar). Chci Vás požádat o názor zda bude opravdu zléé když budu účtovat nákup jak potravin, tak nápojů na 501 a celkové tržby na 602??? Jako představa o tom, že fakturu musím položkově rozdělovat na 501 a 504 mě děsí, ale dělala bych to, ale účtování na 501 a 504 a proti všechno na 602, to mě přijde ještě horší :((( A prosím nezlobte se za dotaz, mě už to stálo úsilí zajistit rozdělení tržeb na jídlo a pití a stále marně, tak se chci zeptat zda to nelze zjednodušit. Předem moc děkuji
30. 9. 2020 9:40
Dobrý den, prosím Vás přečetla jsem hodně diskuzí a i jsem už jednu zde probírala. Jedná se mi o to, že mám klienta co má restauraci (sro, plátce DPH a účtuje zásob B). Skladové karty si vede sám (teda alespoň tvrdí) a já k zaúčtování dostávám jen faktury za nákup a tržbu za celý měsíc v jedné soupisce, kde je pouze rozdělení dle sazeb DPH nikoli jídlo/pití (kuchyň/bar). Chci Vás požádat o názor zda bude opravdu zléé když budu účtovat nákup jak potravin, tak nápojů na 501 a celkové tržby na 602??? Jako představa o tom, že fakturu musím položkově rozdělovat na 501 a 504 mě děsí, ale dělala bych to, ale účtování na 501 a 504 a proti všechno na 602, to mě přijde ještě horší :((( A prosím nezlobte se za dotaz, mě už to stálo úsilí zajistit rozdělení tržeb na jídlo a pití a stále marně, tak se chci zeptat zda to nelze zjednodušit. Předem moc děkuji