Můj názor je, že případ, který popisujete se týká pouze ZMR. Pokud se nejedná o ZMR, pak nárok na nemocenskou je po celou dobu trvání DPČ. Ale je to bez záruky, doporučuji zavolat na OSSZ a zeptat se pracovnice, která zpracovává nemocenské dávky. Byla byste hodná, kdyby jste zde potom napsala, co jste se dozvěděla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
2. 10. 2020 5:21
Prosím o radu a vysvětlení. Chápu správně, že pokud je u DPČ sjednaná měsíční odměna 3000 Kč, pak se nejedná o ZMR a zaměstnanec je nemocensky pojištěn po celou dobu trvání DPČ? Pokud je tedy např. od 10. 9. nemocen, má za prvních 14 dní nemoci nárok na náhradu a od 15. dne na nemocenské dávky, i když skutečný příjem v měsíci nebude 3000 Kč? Myslela jsem si, že ano, ale při hledání informací jsem narazila na články, kde se tvrdí, že nárok na náhradu má, když ke dni vzniku překážky splňuje podmínky nároku na nemocenské dávky, ale zároveň musí v daném měsíci dosáhnout rozhodného příjmu 3000 Kč. Takže když vyplacená odměna v daném měsíci nebude 3000 Kč, náhradu za 14 dnů nedostane, ale nemocenskou od 15. dne ano?
Děkuji za pomoc.