Pokud jsem to dobře pochopil, tak byl uznán práce schopným a rozhodl se sekat A.
Upozornila jste zaměstnance na to, že pracovní poměr jen tak sám od sebe automaticky nekončí, že buď musíte ukončit PP dohodou, nebo on musí dát výpověď, kdy by ale musel výpovědní dobu "odpracovat" tzn. během ní byste ho museli poslat pro posudek ke svému poskytovateli pracovnělékařských služeb ? Pokud ne, tak to urychleně udělejte, protože jinak on má áčka a budete s tím mít jen víc a víc práce. Osobně preferuji ukončení PP dohodou, a to dnem ukončení neschopenky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 10. 2020 14:10
Dobrý den,
máme zaměstnance od 23.10.2019 na neschopence. Dne 18.10.2020 mu vyprší lhůta podpůrčí doby. Dnes mi donesl ukončení neschopenky s tím, že si zažádal o invalidní důchod a do práce už nenastoupí a bude čekat na přiznání důchodu, který mu prý uznají zpětně od doby, kdy ukončil neschopenku. Měl jít ted koncem října na operaci, kterou mu však (už po druhé) kvůli covidu zrušili. Jak to mám řešit, mám ho odhlásit na zdravotní a sociál.pojištovně a brát to tak, že u nás jeho pracovní poměr skončil?
Děkuji Vám za radu.