Dobrý den, prosím o pomoc jsem malý živnostník a chci prijmout 1 brigádníka na DPP, jak mám správně vypsat mzdový list? Účetní program nemám, daně platím paušálně a dělám si je sama. Mzdový list mám ale vůbec se nevyznám v super hrubé a hrubé mzdě. Brigadnik bude na 300 hod. ročně a výdělku do 10 tis. Děkuji moc za pomoc
Hrubá mzda je to, co si podle dohody a odpracovaných hodin vydělal. Superhrubá mzda by přicházela v úvahu v případě, že by DPP přesáhla 10.000,- za měsíc. Je to hrubá mzda + odvody SP a ZP za zaměstnavatele. Ze superhrubé se počítá daň zaměstnance.
Takže pokud za něj neodvádím sp a zp ta stačí vypsat jen hrudou mzdu, vyměřovací zaklady na pojištění nevypisuji, zaloha na daň je 0 pak mi zbývá už jen čistá mzda kterou vypíšu dle dohodnutých peněz a samozřejmě hodin? Nebo jsem úplně mino?
19. 10. 2020 14:44
Dobrý den, prosím o pomoc jsem malý živnostník a chci prijmout 1 brigádníka na DPP, jak mám správně vypsat mzdový list? Účetní program nemám, daně platím paušálně a dělám si je sama. Mzdový list mám ale vůbec se nevyznám v super hrubé a hrubé mzdě. Brigadnik bude na 300 hod. ročně a výdělku do 10 tis. Děkuji moc za pomoc