Dane a vyporadani majetku z podiloveho vlastnictvi

• (neregistrovaný)

22. 10. 2020 17:03

Dobry den,
    aktualne resim jake dane bych musela platit, kdyz jsme se konecne s exmanzelem domluvili na vyporadani naseho majetku. Popisi situaci:
    - nas majetek je jeden maly pozemek se stavbou
    - druhy samostatny pozemek
    - obe nemovitosti mame v podilovem spoluvlastnictvi, od kazde ma kazdy polovinu
    - v listopadu 2018 jsme se rozvedli a kazdy se odstehoval zpet k rodicum
    - v srpnu 2019 jsem si poridla sama svuj byt za sve prostredky na sve jmeno
    - nyni jsme se konecne domluvili, ze ja exmanzelovi odprodam stavbu a on mne odproda pozemek
    Budu tedy muset zaplatit dan z prijmu za nabyte prostredky za stavbu? Mohu si snizit zaklad dane o vsechny faktury vynalozene za stavbu? Vcetne nákupu pozemku? Vse do vyse pouze jedne popoviny hodnoty faktur? Je možné domluvit se spolu a prevest nemovitost darovaci dani nebo je pozde ? Je možné vypocitanou dan neplatit, protoze vynalozim prostredky na nakup pozemku od exmanzela? Nebo jiz nemohu, kdyz jsem si poridila vlastni byt?
    Exmanzel nemusi platit dan z prijmu za pozemek kdyz penize pouzije na dodelani stavby ?

Dekuji.
    S pozdravem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2020 20:27

vladík

Hodně otázek,není jasné jestli jste uvedla všechny relevantní informace,myslím,že na rozbor problému a odpovědi tady není prostor, doporučuji poradu s daňovým poradcem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).