aspoň nelžete. nesplácela jste ani svůj úvěr u home creditu. hlavně, že jste měli na domeček.
je úplně jedno, jestli si půjčila nebo ručila. věděla do čeho jde. každopádně kdybyste vy byla věřitel, a dlužník vám se schválením IS splatil pouze část dluhu (a to většinou malou část!) a mezitím si budoval dům, a vy bydlel v podnájmu, protože vás takhle obral o peníze a vy na ten "svůj" dům neměl, tak byste ho zajisté neodsuzoval, a ještě mu šel dělat na stavbu přidavače.
no ale abych odpověděla na váš dotaz. solidní věřitel by musel být blázen, aby souhlasil s převodem byť části nemovitosti člověku s vašimi příjmy a vaší finanční historií.
nebo naopak, pokud nebude solidní, rád na to přistoupí, neb bude očekávat, že splátky úvěru nezvládnete a brzy schlamstne baráček.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
25. 10. 2020 6:57
Dobrý den,ráda bych se zeptala s manželem jsme vyhořeli. Začali jsme stavět nový baráček na který jsme si vzali úvěr. Jelikož jsem platila insolvenci vše je psané na manžela. Teď už mám insolvenci řádně zaplacenou a jsem osvobozena od dluhů . Ráda bych se zeptala zda je možné část majetku přepsat na mě i když je jakoby ten dům nezaplacený a platí se úvěr.
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Kuglerova